De website werkt niet zo goed samen met je browser. Je kunt beter deze browsers gebruiken: Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Bestel voor 23.00 uur, morgen in huis

Niet tevreden? 30 dagen geld terug garantie

2e kindje op komst, hoe reageert je 1e hierop?

Het is bijna zover, je krijgt je 2e kindje. Dit is een speicale tijd en je hebt hier dan ook veel aandacht voor. Maar hoe gaat je 1e kindje reageren op deze situatie? En hoe kan je dit het beste voorbereiden? Lees met ons mee!

Hoewel het heel leuk is, is het ook mega spannend voor je 1e kindje. Er gaat natuurlijk een hoop veranderen. Je moet de aandacht opeens verdelen, terwijl zij/hij eerst alle aandacht kreeg. Hierdoor kan je 1e kindje wel eens jarloers of boos reageren op je pas geboren baby. Het kan ook zijn dat je 1e kindje het juist heel leuk vind en heel erg beschermend is en alleen maar wilt knuffelen en kusjes wilt geven. Dit is natuurlijk niet bij iedereen hetzelfde. De aandacht verdelen voor een moeder of vader is erg lastig. Vooral in het begin. Je moet samen nog je draai vinden. Dit is helemaal niet erg.


Je kan in het begin veel je 1e kindje laten mee helpen. Dit vinden ze vaak erg leuk om te doen en ze krijgen lekker veel aandacht van jou. Vraag bijvoorbeeld om iets te pakken of laat ze naast je zitten en de fles vast houden. Ook wanneer de baby slaapt kan je even extra aandacht geven aan je 1e kindje. Verdeel ook de taken met je partner. Het is niet raar als de ene keer jij speelt met je kleintje en de andere keer opruimt.

Je 1e kindje kan er best in het begin moeite mee hebben dat hij/zij opeens een zusje of broertje heeft. Dit kan verdriet en boosheid met zich mee brengen. Wordt hier niet boos over. Voor je 1e is het ook niet niks allemaal. Laat ze lekker uitrazen en probeer de situatie zo duidelijk en simpel mogelijk uit te leggen. Probeer ook eens een nieuwe routine. Legde je altijd je 1e alleen in bed en liet je hem zelf woelen? Probeer nu eens een boekje voor te lezen en blijf iets langer zitten.

 Heb jij nog tips? Laat het ons weten via onze social media (Bressyunderwear) of stuur ons een email of Whatsappje!

Info@bressy.nl
(+31) 6 25327679

Disclaimer:
Deze Blog van Bressyunderwear is niet medisch onderbouwd, raadpleeg een arts bij vragen.

 

Bressy Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van onze acties!

.

Winkelwagen

Er zijn geen producten meer beschikbaar