De website werkt niet zo goed samen met je browser. Je kunt beter deze browsers gebruiken: Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Bestel voor 23.00 uur, morgen in huis

Niet tevreden? 30 dagen geld terug garantie

5 dingen die je als zwangere niet moet doen

We weten allemaal wel dat roken, rauw vlees eten en alcohol drinken tijdens je zwangerschap niet goed is voor je kindje. Maar wist je ook de volgende dingen al? Lees deze 5 dingen die je beter niet kunt doen wanneer je zwanger bent. 

Geen muren schilderen

Het advies is om geen muren te schilderen. In verf op terpentinebasis zitten namelijk gevaarlijke stoffen die je makkelijk inademt. Dit is niet goed voor het zenuwstelsel van je kindje. Hoe moeilijk het ook is met nesteldrang, sla het schilderen toch maar even over. Verf op waterbasis is niet schadelijk, dus daar kun je lekker mee aan de slag in de babykamer. Of vraag een handige opa, oma, vader-to-be of oom om voor je te schilderen.

Een te heet bad, sauna of jacuzzi

Wanneer je zwanger bent, is het verstandig om je lichaamstemperatuur niet te veel te laten stijgen. Zorg ervoor dat je temperatuur niet meer dan 1 graad stijgt. Dit kan namelijk voor stress bij je baby zorgen. Een lekker warm bad of een jacuzzi nemen kan prima, maar let erop dat het water niet warmer is dan 37 of 38 graden. Ook met de sauna moet je opletten wanneer je zwanger bent. Ging je voor je zwangerschap regelmatig in de sauna? Dan kun je tussen de 4e en 7e maand van je zwangerschap weer naar de sauna. Blijf er niet langer dan 10 minuten in en ga niet op de warmste plek zitten. Ben je niet gewend aan naar de sauna gaan? Dan is het advies om ermee te wachten tot na je zwangerschap.

Hoge hakken 

Draag je graag hoge hakken? Supermooi en vrouwelijk. Maar misschien kun je tijdens je zwangerschap beter je mooiste sneakers uit de kast trekken. Door je zwangerschap is je zwaartepunt anders. Hierdoor komt er druk op je onderrug en kun je rugklachten krijgen. Door het dragen van hoge hakken kan dit verergeren.

Onder de zonnebank

Hoe graag we ook allemaal lekker in de zon liggen? Of het winterse alternatief: de zonnebank. Tijdens je zwangerschap wordt de zonnebank niet aangeraden.  Net als in de sauna stijgt hier je temperatuur en kan dit stress veroorzaken bij je baby. Wees trouwens ook voorzichtig met de echte zon! Het is niet gevaarlijk voor je baby. Maar als je zwanger bent, verbrand je sneller en maak je meer pigment aan. Dus je zou donkere plekken op je huid kunnen krijgen. Dat noemen we een zwangerschapsmasker. Smeer je dus goed in en blijft een beetje uit de felle zon. 

De kattenbak verschonen

Dit klinkt misschien wel de gekste van alle 5, maar het is toch echt zo. De uitwerpsels van de katten bevatten namelijk een parasiet die toxoplasmose veroorzaken. Dit is dezelfde parasiet die in rauw vlees kan zitten. Voor jezelf is toxoplasmose vervelend, je wordt er moe van en je hebt misschien wat koorts. Maar voor je baby is het een stuk gevaarlijker. Je kunt vroeg in je zwangerschap een miskraam krijgen of je baby kan geboren worden met een afwijking. Laat de kattenbak verschonen dus door iemand anders doen! O o o, wat een vervelend toch….

Extra tip: vergeet niet te genieten!

Het klinkt misschien een beetje cliché, of heel erg cliché. Maar na het lezen wat je allemaal niet mag en kan, is het goed om te bedenken dat zwanger zijn ook heel leuk is. Het grappig het voelt als je baby schopt, hoe bijzonder het is om je lichaam te zien veranderen en hoeveel kopjes thee je partner ineens voor je haalt :)  

Disclaimer: 
Deze Blog van Bressyunderwear is niet medisch onderbouwd, raadpleeg een arts bij vragen. 

Bressy Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van onze acties!

.

Winkelwagen

Er zijn geen producten meer beschikbaar