De website werkt niet zo goed samen met je browser. Je kunt beter deze browsers gebruiken: Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Bestel voor 23.00 uur, morgen in huis

Niet tevreden? 30 dagen geld terug garantie

5 weetjes over moeders

Een moeder is veel meer dan alleen een moeder. Je bent bijvoorbeeld ook professioneel multi-tasker, volleerd toetenpoetser, full-time opruimster en een wandelende kapstok! Maar weet jij de volgende weetjes ook? Lees mee in onze nieuwste blog!

Vrouwen steeds ouder moeder

Er worden per dag in Nederland zo'n 487 kinderen geboren, gemiddeld zijn hiervan 245 jongens en 233 meisjes. Vrouwen in Nederland krijgen hun eerste kind gemiddeld op 30,3 jaar. Dit is een stuk later dan in 1970. Toen was de gemiddelde leeftijd van vrouwen bij hun eerste kind 24,3 jaar. Dat scheelt dus wel 6 jaar. Vaders zijn trouwens nog iets ouder dan moeders. In 2021 werden zij gemiddeld op leeftijd van 32,8 jaar vader van hun eerste kind. 

Moederdag

Wist je dat Moederdag pas sinds 1925 een traditie is in Nederland? Moederdag was een idee van Anna Jarvis nadat haar moeder was overleden. Haar moeder was een vrouw die veel gaf om anderen. Daarom bedacht Anna een mooie manier om haar moeder en alle andere moeders te eren. Zo ontstond Moederdag. 

Oma en opa dag

Moederdag kennen we allemaal. Maar er bestaat ook een oma en opa dag. Dat wist je misschien niet. In Nederland bestaat deze dag sinds 2004 en we vieren het op 4 juni. In Amerika vieren ze deze dag sinds 1978, elke eerste zondag van september. Marian McQuade bedacht deze dag om te zorgen dat jongeren wat meer respect kregen voor ouderen. En om eenzame ouderen in contact te brengen met kinderen die wel een (extra) opa of oma konden gebruiken. 

Miljoenen moeders

Er waren in Nederland in 2017 ongeveer 4,8 miljoen moeders. Dat is veel hè! En er zijn meer moeders dan vaders op de wereld. Vrouwen leven namelijk langer dan mannen. Ook blijven mannen vaker kinderloos dan vrouwen en krijgen ze op latere leeftijd kinderen. Er waren in 2017 4,1 miljoen vaders in Nederland. 

Een ouderwets weetje

Ja, we weten het. Het is ouderwets om moeders te koppelen aan het koken van het avondeten. Maar uit ervaring weten we dat het toch nog best vaak voorkomt dat de vrouw kookt. Bovendien is het gewoon leuk om een weetje over kokende moeders te delen :) In Engeland hebben ze onderzocht dat vrouwen elke week wisselen tussen 9 gerechten om te koken. Ondanks onze hele plank vol kookboeken, vallen we dus vaak terug op dezelfde recepten. Helemaal niet erg! Als je kids het maar eten en er geen gezeur aan tafel is. Toch?!


Heb jij nog leuke weetjes? Laat het ons weten via onze social media (Bressyunderwear) of stuur ons een email of chat berichtje. 

 

Bressy Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van onze acties!

.

Winkelwagen

Er zijn geen producten meer beschikbaar