De website werkt niet zo goed samen met je browser. Je kunt beter deze browsers gebruiken: Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Bestel voor 23.00 uur, morgen in huis

Niet tevreden? 30 dagen geld terug garantie

Alleenstaande ouders

Een alleen staande ouder, wat is dat nou precies en hoevaak komt dit nou voor in Nederland? Wat zijn handige tips wanneer het wat zwaarder wordt? Lees met ons mee in onze nieuwe blog!

In het begin is het natuurlijk best eventjes slikken, om alleenstaande ouder te worden. Dit is in de meeste gevallen niet gepland. Maar onthou goed dat dit redt alleen! Er zijn namelijk ook heel wat voordelen aan het alleen opvoeden. Zo hoef je geen verantwoording meer af te leggen. Beslis jij altijd wat er op het menu staat (heel belangrijk!), heb je meer aandacht voor je kleintje en je mag ook trots zijn op het feit dat je het zo goed doet alleen.


Een aleenstaande ouder betekendt dat je alleen voor je kind(eren) zorgt, dit omdat je bijvoorbeeld gescheiden bent, je partner overleden is of omdat je hier bewust voor gekozen hebt. Bijna 40% van de huwelijken eindigd in een echtscheiding en in 2021 waren er 593.871 eenouder gezinnen in Nederland. Dit betekend dat zo'n ongeveer 23% van alle gezinnen een alleenstaande ouder hebben. In de meeste gevallen gaat dit over alleenstaande moeders.

Het is niet gek als je eens overloopt van emoties, prikkels en taken. Het is dan ook helemaal niet raar om hulp te vragen. Hulp, het klinkt voor veel hefitg. Want laten we eerlijk wezen, vaak wil je niet overal hulp voor vragen. We denken, dit red ik zelf ook wel. Maar probeer eens in de zoveel tijd je trots aan de kant te zetten en hulp te vragen aan de mensen in je omgeving.

 Ook andere alleenstaande ouders ontmoeten doormiddel van een ontmoetingsplek, leesclub of gewoon iemand aan te spreken op het schoolplein kan je al enorm helpen! Een belangrijke tip is: maak een lijstje op een drukke dag met je prioriteiten. Nummer ze van 1 tot 10 en schrijf erbij of dit noodzakelijk is. Zo maak jij je dag in je hoofd een stuk rustiger.

Heb jij meer leuke tips, die je wilt delen met ons? Aarzel niet en stuur ons gerust een email of Whatsappje!

Info@bressy.nl
(+31) 6 25327679

Disclaimer:
Deze Blog van Bressyunderwear is niet medisch onderbouwd, raadpleeg een arts bij vragen.Bressy Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van onze acties!

.

Winkelwagen

Er zijn geen producten meer beschikbaar