De website werkt niet zo goed samen met je browser. Je kunt beter deze browsers gebruiken: Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Bestel voor 23.00 uur, morgen in huis

Niet tevreden? 30 dagen geld terug garantie

Hoeveel kans heb ik om een tweeling te krijgen?

Je bent zwanger! Je gaat bijna naar je aller eerste echo en stiekem hoop je op een tweeling. Of denk je alleen maar, “als het maar geen tweeling is”. Hoe groot is de kans dat het een tweeling word of zelfs een drieling? In deze blog wordt het een klein beetje duidelijker voor jou!

Hoe ontstaat een meerling nou eigenlijk?

Wanneer er 2 eicellen worden bevrucht, spreek je van een twee-eiige tweeling en wanneer er 1 eicel word bevrucht die zich splits, is het een eeneiige tweeling.

Hoe ouder de vrouw is, hoe meer kans je hebt op een meerling zwangerschap. Maar ook de erfelijkheid speelt een rol van de moeder haar kant. Ben je zelf een tweeling of zijn er veel in jouw familie? Dan is er wellicht een kans, dat ook jij een tweeling of meerling draagt!

Wist je dat, een drieling meestal drie-eiig is?  Maar dan kans is ook aanwezig dat je 2 kindejs draagt die een eeneiige tweeling zijn, en je 3e uit een andere eicel komt. Gek idee he? In Nederland zijn er de laatste jaren zo’n 3000 tweelingen geboren. De kans dat jij (zonder erfelijkheid in de familie) een tweeling krijgt is 1 op de 80/90. Een meerling is zeer zeldzaam.

Kan je merken dat je zwanger bent van een tweeling?

Er zijn meerdere vrouwen die beweren het verschil te merken, van 1 kindje, 2 of zelfs meer. Je buik groeit natuurlijk sneller. Ook zijn ze misselijker, duizelig en veel sneller moe.

 

"Double the trouble"

"Een tweeling, dat is twee keer zo bijzonder, twee hartjes, twee schatjes"

"Soms, heel soms, komt het grootste geluk in tweevoud"

 

 Disclaimer: 
Deze Blog van Bressyunderwear is niet medisch onderbouwd, raadpleeg een arts bij vragen.

Bressy Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van onze acties!

.

Winkelwagen

Er zijn geen producten meer beschikbaar