De website werkt niet zo goed samen met je browser. Je kunt beter deze browsers gebruiken: Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Bestel voor 23.00 uur, morgen in huis

Niet tevreden? 30 dagen geld terug garantie

Praktische tips voor borstvoeding

Begin je net met borstvoeding geven? Dan sta je voor een bijzondere en ook wel uitdagende ervaring. Soms gaat het allemaal vanzelf, maar soms loopt je tegen wat obstakels aan. Geen paniek, wij helpen je op weg. In deze blogpost delen we daarom 6 praktische borstvoedingstips. Heb je zelf aanvullende tips? Laat ze vooral aan ons weten!

1. Zorg voor een comfortabele omgeving
In het begin is het soms best gedoe om borstvoeding te geven, het lijkt wel of je handen tekort komt. Zorg daarom voor een rustige en comfortabele plek waar je kunt voeden. Gebruik kussens of een voedingskussen om je rug en armen te ondersteunen tijdens het voeden.

2. Ontdek welke houding voor jou werkt
Probeer verschillende houdingen tijdens het voeden om te ontdekken wat het meest comfortabel is voor jou en je baby. Probeer bijvoorbeeld een van deze drie bekende posities: de Madonnahouding, rugbyhouding en liggend voeden. Experimenteer en vind de houding die voor jou werkt. In deze blog lees je meer over de verschillende houdingen voor borstvoeding.

3. Verzorg je borsten
Tijdens de borstvoedingsperiode is het belangrijk om je borsten goed te verzorgen, want ze hebben nogal wat te verduren 😅. Gebruik een warm kompres of neem een warme douche voor het voeden om de melkstroom te stimuleren. Na het voeden kun je een koud kompres op je borsten leggen. Heb je last van tepelkloven of gevoelige tepels? Probeer dan lanolinezalf of hydrogelkompressen om verlichting te bieden. Vergeet niet om regelmatig je borsten te controleren op eventuele verstopte melkkanaaltjes of borstontstekingen.

4. Draag een fijne voedingsbh
Voedingsbh's kunnen een wereld van verschil maken tijdens het geven van borstvoeding. Ze zorgen ervoor dat je makkelijk een borst bloot legt en ze zitten meestal comfortabeler dan gewone bh's. Kies voor een voedingsbh die gemaakt is van zachte, ademende stof die je gevoelige huid niet irriteren. Bijvoorbeeld katoen of lyocell. Zorg ervoor dat je de juiste maat voedingsbh draagt, die meegroeit met je veranderende borstomvang. Ons advies? Onze eigen Bressy voedingsbh 😉

Tips borstvoeding5. Draag een voedingsbh met pads
Lekkende borsten komt vaak voor als je borstvoeding geeft. Bijvoorbeeld wanneer je je baby hoort huilen, wanneer je per ongeluk je borst ergens tegen stoot of 's nachts als je borsten heel vol zijn. Het komt dus vaak voor en kan geen kwaad. Maar het is misschien wel onhandig. Dé oplossing is een voedingsbh met uitneembare pads. Deze pads vangen de lekkende melk op en zorgen dat je geen natte plekken in je shirt krijgt. Je kunt kiezen voor wegwerppads of pads die je kunt wassen en kunt hergebruiken. 

6. Vraag advies
Als je vragen of problemen hebt met borstvoeding, loop er dan niet te lang alleen mee rond. Er zijn heel veel mensen die je graag willen helpen, zowel in je vriendenkring als daarbuiten. Bel een lactatiekundige, vraag het je huisarts, check even bij je verloskundige of kraamhulp. Het is echt niet gek als je het niet in één keer helemaal zelf kunt!

Heb je nog vragen over onze voedingsbh's of wil je graag advies? Neem gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen.

Bressy Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van onze acties!

.

Winkelwagen

Er zijn geen producten meer beschikbaar