De website werkt niet zo goed samen met je browser. Je kunt beter deze browsers gebruiken: Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Bestel voor 23.00 uur, morgen in huis

Niet tevreden? 30 dagen geld terug garantie

Wat is een meegroei bh?

Wanneer je op zoek bent naar zwangerschapskleding, zie je allerlei termen voorbij komen. In de categorie lingerie zijn dit vooral: voedingsbeha, meegroeibeha en zwangerschapsbeha. Maar wat is precies het verschil? En heb je ze allemaal nodig? Lees met ons mee in onze nieuwste blog!

Een meegroei bh

Een meegroei bh is een bh van rekbare en zachte stof. Hij knelt niet en heeft heeft bredere bandjes voor meer ondersteuning. Je draagt 'm wanneer je borsten beginnen te groeien in je zwangerschap. Dit is vaak al rond de 2e maand van je zwangerschap. Maar zoals met alles tijdens je zwangerschap: het verschilt per vrouw :) De een is er al aan toe bij 6 weken, de ander pas bij 20 weken.  Maar wanneer je zelf het gevoel krijgt, dat je borsten meer pijn beginnen te doen. Dan is het een goed moment om een meegroei bh te kopen. Hij past zich namelijk mooi aan aan je borsten en hij is van lekker zachte stof. 

Een zwangerschapsbeha

We kunnen heel kort zijn over de zwangerschaps bh: het is precies hetzelfde als een meegroei bh. Het is een ander woord voor hetzelfde product. Dus in het kort: zachte stof, rekt mee met je borsten, knelt niet.

Een voedingsbeha

Een voedingsbeha is wel echt iets anders dan een meegroei bh of zwangerschaps bh. Zoals de naam als zegt, gebruik je een voedingsbeha om borstvoeding mee te geven. Meestal kun je de cups openmaken, zodat je makkelijk je baby aan je tepel kan aanleggen. In een voedingsbeha zitten vaak zoogcompressen of pads. Zodat je niet zo makkelijk doorlekt, wanneer er melk uit je tepels komt. Heb je onze voedingsbeha's al eens bekeken? Ze zijn heel zacht, hebben mooie kleurtjes en zitten comfortabel. 

 meegroei bh

Welke beha tijdens je zwangerschap? 

Tijdens je zwangerschap kun je dus een zwangerschapsbh of een meegroei bh dragen. De beha's van Bressy zijn eigenlijk een voedingsbeha. Maar veel zwangere vrouwen dragen 'm ook tijdens hun zwangerschap. De stof is namelijk heel zacht en rekbaar. Hierdoor rekken de cups wat mee als je borsten groeien. Scheelt je weer een extra beha kopen! 

Hoe kies je een goede zwangerschaps bh? 

Het belangrijkste bij het kiezen van een goede zwangerschaps bh is dat hij lekker zit. Dat is natuurlijk eigenlijk zo voor elke beha die je koopt. Maar misschien is het nog wel belangrijker als je zwanger bent, want je borsten zijn vaak al zo gevoelig. Ga dus vooral voor comfort. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je de goede maat kiest. Je borsten moeten niet uit de cups vallen, maar ze moeten ook niet te ruim zitten. In onze maattabel vind je de maat die bij jou past.

Bressy Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van onze acties!

.

Winkelwagen

Er zijn geen producten meer beschikbaar