De website werkt niet zo goed samen met je browser. Je kunt beter deze browsers gebruiken: Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Bestel voor 23.00 uur, morgen in huis

Niet tevreden? 30 dagen geld terug garantie

Ik zie mijn kindje voor het eerst!

Echo’s. Als je erover na denkt, is het eigenlijk iets best geks. Je ziet je kindje door een apparaat op een schermpje en als je naar je buik kijkt.. zie je, je buik. Het enige wat je wilt is je kindje zien natuurlijk, dus dan maar door een apparaat op een schermpje! Maar welke echo’s worden vergoed en welke echo’s niet? Zijn echo’s dan ook verplicht? En zijn echo’s wel betrouwbaar? Wij beantwoorden deze vragen voor u in onze blog.

Laten we beginnen met de vraag, zijn echo’s verplicht? Nee, echo’s zijn niet verplicht. Wel wordt het erg aangeraden. Een echo brengt gelukkig geen risico met zich mee, ze zijn redelijk betrouwbaar en er zijn tot nu toe geen schadelijke gevolgen voor jou of je kindje. Alle apparaten hebben een 'veiligheidsmarges'. Dit zorgt ervoor dat jij of je kindje geen schade kunnen oplopen.

 

Wanneer je pas net zwanger bent, kan het natuurlijk allemaal wat zenuwslopend en spannend zijn. Ook kunnen er natuurlijk wat zorgen zijn over je zwangerschap, door bijvoorbeeld een eventuele miskraam in het verleden of bloedverlies. Hierdoor kunnen ze je doorverwijzen voor een vitaliteitsecho. Dit gebeurt rond week 8 in je zwangerschap. Deze echo wordt vergoed.

Dit kan je ook zelf aanvragen, hierbij kijken ze naar de ontwikkeling, het kloppen van het hartje en dit allemaal in 2D, dit heet een vitaliteitsecho eigen verzoek. Dit kan op elk moment van je zwangerschap, maar deze echo’s worden niet vergoed door de zorgverzekeraars.

 

Een termijn echo is de echo waar wordt gekeken naar de uitrekendatum en ze bepalen hoelang je al zwanger bent. Deze wordt dan ook vergoed.

Verder heb je nog de volgende echo’s:

  • 13 weken echo
  • 20 weken echo

Deze echo’s worden vergoed door de zorgverzekeraars.

De verloskundig kan om medische reden vragen om de volgende echo’s:

  • 28-32 groei echo
  • 36 ligging echo

Ook deze worden vergoed, indien deze medisch noodzakelijk zijn.

 Natuurlijk heb je ook nog de pret echo’s en 3 / 4D echo’s. Deze worden niet vergoed door de zorgverzekeraars. Jammer he… ;)

 

Al met al is het enige wat we willen, ons wonder zien, want eerlijk is eerlijk. Wat duurt het lang he? Maar door veel van deze echo’s, kan de tijd toch nog eventjes stilstaan.

 

Disclaimer: 
Deze Blog van Bressyunderwear is niet medisch onderbouwd, raadpleeg een arts bij vragen. 

Bressy Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van onze acties!

.

Winkelwagen

Er zijn geen producten meer beschikbaar