De website werkt niet zo goed samen met je browser. Je kunt beter deze browsers gebruiken: Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Bestel voor 23.00 uur, morgen in huis

Niet tevreden? 30 dagen geld terug garantie

School kiezen voor jouw kind

Wat gaat de tijd toch ook snel he?... Je kindje wordt alweer 4 jaar en je gaat een basis school uitkiezen. Waar moet je op letten en wat wil ik nou eigenlijk voor mijn kind? Welke soorten scholen zijn er? Lees met ons mee in onze nieuwe blog!

Wanneer je kindje 4 wordt mogen ze officieel naar school. Vaak zijn ze hier ook aan toe wanneer ze 4 worden, ze willen meer ontdekken, meer uitdaging en zijn heel erg nieuwsgierig. Wanneer ze 5 jaar worden zijn ze dan ook leerplichtig. Het is dan ook handig om op tijd te beginnen met het uitzoeken van zijn of haar basis school. Je zoekt uit wat voor soort school het beste bij hem/haar past en natuurlijk degene die het beste bij jullie opvoeding past. Wij hebben een aantal scholen op een rijtje gezet. 

 


Montessori onderwijs
Het montessori onderwijs is vooral bezig met het concept "zelf doen". De kinderen leren hier zoveel mogelijk om zelf dingen te ondernemen. Ook zit je kindje in een groep met verschillende leeftijden bij elkaar. Het uitgangspunt is ook om elkaar te leren helpen en ze leren van elkaar. 

Vrije school
Bij een vrije school zegt het woord het al. Het kind staat centraal en hier wordt niet alleen naar reken en taal gekeken maar naar de gehele ontwikkeling en behoefte van het kind. Er staan meer creatieve vakken op de plannen en je kind zal met leeftijdsgenoten in de klas zitten. Ook zal je kind (bijna) altijd de zelfde leerkracht houden. 

Dalton onderwijs
Dalton onderwijs verdiept zich vooral in het (zelf)vertrouwen van een kind, uitdaging,  persoonlijke ontwikkeling en brede vorming (denk aan, sport, creatief, cognitief onderwijs. Je werkt vaak met een dag en/of week taken en je krijgt een "maatje of buddy" wekelijks aangewezen uit je klas. Met je buddy of maatje (die wekelijks verschilt) doe je alle taken die gezamenlijk moeten. Ze geloven dat hierdoor minder groepjes zullen ontstaan binnen een klas.

 SBO 
SBO staat voor Speciaal Basis Onderwijs. Hier kunnen kinderen naartoe die nog niet helemaal klaar zijn voor het regulier onderwijs. Het kan ook gaan om gedragen problemen of leer achterstand. Je hebt 4 clusters. 

Cluster 1: is voor slechtziend of blinde kinderen
Cluster 2: Slecht horende of dove kinderen
Cluster 3: Lichamelijke of verstandelijke beperkingen
Cluster 4: ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen.

Weet jij al waar jouw kind naar toe gaat? Laat het ons weten via onze social media (Bressyunderwear) of stuur ons een email of Whatsappje!

Info@bressy.nl
(+31) 6 25327679

Disclaimer:
Deze Blog van Bressyunderwear is niet medisch onderbouwd, raadpleeg een arts bij vragen.

 
Bressy Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van onze acties!

.

Winkelwagen

Er zijn geen producten meer beschikbaar