De website werkt niet zo goed samen met je browser. Je kunt beter deze browsers gebruiken: Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Bestel voor 23.00 uur, morgen in huis

Niet tevreden? 30 dagen geld terug garantie

Slapen tijdens je zwangerschap

We vinden het allemaal fijn om na een lange dag in bed te ploffen en te gaan slapen. Maar wist je dat slaap ook heel belangrijk is? En weet je ook wel hoe belangrijk? Lees mee in onze nieuwste blog!

Waarom is slaap zo belangrijk?

In je slaap geef je je hersenen de rust om de emoties van de dag te kunnen verwerken. Ook je lichaam is alles aan het verwerken en flink aan het bijtanken. Zodra je niet genoeg slaapt in de nacht, heeft dit invloed op je dag. Je kunt je minder goed concentreren, je maakt meer fouten en je bent sneller geïrriteerd. Wist je dat slapen net zo belangrijk is als eten? We slapen als mens wel 1/3 van ons leven.


Slaap tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap is slaap natuurlijk ook heel belangrijk. Door de hormonen en alle veranderingen in je lichaam, ben je waarschijnlijk eerder moe dan voor je zwangerschap. Maak er geen probleem van en ga gewoon lekker op tijd naar bed. Na je bevalling slaap je meestal veel minder dan ervoor, dus geniet ervan nu het nog kan!

Slaap je op het eind van je zwangerschap wat minder lekker? Gebruik je voedingskussen dan om lekker tegen aan te liggen. Je buik heeft dan een beetje steun van het kussen. Er zijn ook speciale zwangerschapskussens te koop. 

Slaap na je bevalling

Dacht je dat je lastig sliep voor je bevalling? Nu is slapen een nog grotere uitdaging. Je ligt vaak nachten wakker, soms is het echt zo en soms voelt het vooral zo :) Raak niet gefrustreerd over je vermoeidheid. Het is misschien niet makkelijk, maar toch zal je ook aan je eigen lichaam moeten denken. Wissel in de nacht een keertje af met je partner als dat kan. Doe overdag lekker veel dutjes. De gouden tip: slaap wanneer je baby slaapt. En zoals mijn oma altijd zei: "slaap je niet, dan rust je toch." Dus lukt het niet om echt in slaap te vallen, blijf dan lekker rustig liggen. Zet een muziekje aan, luister een podcast, staar naar je mooie baby. Als jij maar een beetje bij kunt komen, is het goed. 

Het risico van te weinig slaap

We zeggen het nog maar een keer: we zijn geen arts. Maar we kunnen toch wel iets zeggen over de risico's van te weinig slaap. Uit onderzoek blijkt namelijk dat waneer je vaak en te lang weinig slaapt, je een grotere kans hebt op: burn-outs, depressie, dementie, overgewicht en hartklachten. Dit krijg je natuurlijk niet meteen als je een paar weken niet goed slaapt. Maar het is toch goed om een beetje te letten op jezelf en op je slaap. Dus leg je telefoon neer en ga lekker even een dutje doen :)   

Heb jij meer tips voor slapeloze nachten? Laat het ons weten via onze social media of stuur ons een email of een chatberichtje!

Bressy Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van onze acties!

.

Winkelwagen

Er zijn geen producten meer beschikbaar