De website werkt niet zo goed samen met je browser. Je kunt beter deze browsers gebruiken: Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Bestel voor 23.00 uur, morgen in huis

Niet tevreden? 30 dagen geld terug garantie

Mag je in bad als je zwanger bent?

Tijdens je zwangerschap is het soms lastig om echt even tijd voor jezelf te nemen. Want het leven gaat gewoon door :)! Maar probeer toch af en toe even te relaxen. In bad gaan is voor veel mensen echt even een chill momentje. Maar is het veilig om tijdens de zwangerschap in bad te gaan? En zo ja, zijn er specifieke dingen waar je rekening mee moet houden? In deze blog lees je alles over zwanger zijn en in bad gaan.

Zwanger en in bad

Eerst maar even de belangrijkste vraag beantwoorden: mag je in bad als je zwanger bent? Het antwoord is: ja! Oke, dat is mooi! Klaar, denk je misschien. Maar toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moeten houden als je zwanger bent en in bad wil. 

1. Maak het water niet te heet

Als je zwanger bent, is het belangrijk om de temperatuur van het badwater in de gaten te houden. De temperatuur van je lichaam mag namelijk niet teveel stijgen. Raak je oververhit, dan kun je duizelig worden. En dat wil je natuurlijk vermijden. Als je langere tijd oververhit bent, kan dat in zeldzame gevallen schadelijk zijn voor je baby. Zet de kraan daarom dus op ongeveer 37 graden, dan kun ze zo lang in bad blijven zitten als je wil. Zet je het water warmer, bijvoorbeeld op 40 graden? Ga dan niet langer dan 15 minuten in bad. 

2. Gebruik milde badproducten

Dit klinkt misschien een beetje vaag. Maar we bedoelen dit. In sommige producten zitten sterke ingrediënten die je huid kunnen irriteren. Soms heb je tijdens je zwangerschap een gevoelige huid en je wil natuurlijk niet met schrale en jeukende ledematen uit bad komen. Dus probeer eerst een klein beetje van het badspul en kijk of het goed gaat met je huid.   

3. Stap voorzichtig in en uit bad

Jup, tijdens je zwangerschap ben je misschien net iets minder soepel dan anders. Je hebt een dikke buik, dikke enkels en misschien ben je soms een beetje licht in je hoofd. Dus leg een badmatje of anti-slipmatje naast het bad en ga voorzichtig in en uit bad. Enne, het is ook geen schande als je je partner even om hulp vraagt ;)

4. Luister naar je lichaam

Daar komt een volgende open deur, sorry! Maar tijdens je zwangerschap is het echt belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Als je je duizelig voelt, hoofdpijn krijgt of kramp in je benen, ga dan uit bad. De signalen die je lichaam geeft zijn er niet voor niets.  

5. Let op met gebroken vliezen

Zijn je vliezen gebroken en heb je nog geen weeën? Ga dan niet in bad. De bacteriën die eventueel in het bad zitten, kunnen dan infecties veroorzaken. En dat wil je niet! Als je al wel goede weeën hebt, dan kun je zeker in bad gaan zitten om de weeën wat te verzachten en misschien wat te ontspannen.  

Zwanger zijn en in bad gaan kan een heerlijke manier zijn om te ontspannen. Volg deze tips voor een zorgeloze en ontspannen baddersessie. En twijfel je ergens over, vraag het dan gewoon even aan je verloskundige. Zij kan met je meedenken en advies geven. 

 

Bressy Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van onze acties!

.

Winkelwagen

Er zijn geen producten meer beschikbaar